Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Tι χρώμα σκιάς σου ταιριάζει ανόλογα με το χρώμα των ματιών σου



Το χρώμα των ματιών είναι ο κύριος ενδεικτικός παράγοντας για επιλογή της κατάλληλης σκιάς. Πολλές φορές την παθαίνουμε διαλέγοντας λάθος απόχρωση με αποτέλεσμα το χρώμα των ματιών μας να φαίνεται άτονο.
Οι απανταχού make-up artists  υποστηρίζουν ότι για να πετύχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, θα πρέπει να επιλέξουμε αποχρώσεις οι οποίες κάνουν contrast/αντίθεση με το χρώμα των ματιών μας και όχι απαραίτητα αποχρώσεις που κινούνται στους ίδιους τόνους με αυτούς των ματιών μας.

Ενδεικτικά παραθέτω,τις κατάλληλες αποχρώσεις για το κάθε χρώμα ματιού:

1.)Σκούρα ή μεσαία καφέ μάτια. Το πιο συχνό χρώμα ματιών αλλά ταυτόχρονα και το πιο ευέλικτο αφού ταιριάζει σχεδόν με όλες τις αποχρώσεις σκιών. Τα καφέ μάτια ωστόσο δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακά με σκούρες αποχρώσεις του μπλε, χακί, πετρόλ, μωβ και ζεστά καφέ.
Απόφυγε: ψυχρές ανοιχτές αποχρώσεις καφέ και αποχρώσεις του γαλάζιου οι οποιές ενδέχεται να κάνουν τα μάτια να φαίνονται άτονα και κουρασμένα.


2.)Μέλισσοπράσινα μάτια: 'Ενα επίσης ευέλικτο χρώμα ματιών αφου ταιριάζει επίσης σχεδόν με όλες τις αποχρώσεις σκιών: γιήνα χρώματα όπως  το μπεζ το χρυσό και καφέ, αποχρώσεις του πράσινου, το μπλέ, το ροζ, το μώβ και το καφέ.
Απέφυγε: ψυχρές μεταλλικές αποχρώσεις όπως το ασημί.


3.)Πράσινα μάτια: Tα πράσινα μάτια δείχνουν πιο εντυπωσιακά όταν συνδυάζονται με αποχρώσεις  του μώβ, του ροζ, του γκρί, του ανοιχτούνκόκκινου και του χρυσού ενώ μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν και με γιήνες αποχρώσεις για smokey look.
Απέφυγε: τα άνοιχτά πράσινα τα οποία δεν κάνουν καμιά ενδιαφέρουσα αντίθεση με το χρώμα των ματιών σου.

4.)Μπλέ- γριζωπά μπλέ μάτια: Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ματιών, σου ταιριάζουν οι αποχρώσεις του πορτοκαλλί, του χρυσού καθώς και οι περισσότερες γιήνες αποχρώσεις.
Απέφυγε: το πολύ ανοιχτό ροζ και το μώβ με μπλέ βάση (π.χ μελιτζανί) σε όλα το φλέφαρο γιατί έχουν την τάση να κάνουν τα μπλέ μάτια να δείχνουν άτονα και ερεθισμένα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...